Varning för Alektum

För någon månad sen, fick min man ett brev från Alektum, där dom skrev att dom köpt upp ett annat kreditbolag. Därför kräver dom min man nu på 30 000 kr, på en skuld som var 8 000, från början. Skulden är från -88. Nu hör det till saken att -97 fick min man skuldsanering, som var klar 2002. Jag förklarade det för kvinnan jag pratade med, men dom drar inte tillbaka skulden, utan hotar med olika åtgärder.

Man kan fråga sig vem som är kriminell egentligen. Jag tycker det är kriminellt det dom håller på med. Självklart ska man försöka göra rätt för sig, men det har min man gjort också. Dom hade sin chans när han gick igenom skuldsaneringen. Sen är det så att för att hålla en skuld vid liv, måste man delge den som har skulden, annars blir skulden preskriberad. Vi har inte fått någon delgivning, på över 10 år, så den skulden är preskriberad. Men dom vet inte vem dom bråkar med, vi kommer att slåss mot dem, till sista blodsdroppen.

Hur många är det inte som blir skraja, när dom får ett sånt brev och betalar in pengarna. Men ta reda på fakta, innan ni gör det.

Annonser

5 svar to “Varning för Alektum”

 1. Ja, där har ni nog rätten på er sida!
  Lycka till.

 2. det verkar ju helt rabiat fel om de gamla skuldsanerade skulderna ska väckas till liv bara för att nåt annat företag har köpt upp dem… 😦 förresten, känns det inte lite ”bountyhunter” det hela? har du sett nån sån skitserie på skruttkanalerna, stora muskulösa (hjärnlösa?) jänkare som jagar ikapp förrymda brottslingar för att ”lösa” in dem o ut pengarna som använts till borgen osv….

  Sverige, Sverige fosterland….

 3. Peter Hellman Says:

  Hej!

  Givetvis vinnlägger vi på Alektum oss om att alltid hantera alla ärenden på ett korrekt sätt! Är det så att vi har gjort fel i något avseende skall vi självfallet rätta till det. Dock kan jag inte uttala mig om det enskilda ärendet här eftersom jag inte vet vilket ärende det gäller. Stämmer det du skriver ovan så skall naturligtvis ärendet omedelbart avslutas!

  Vänligen kontakta mig per telefon eller e-post så ska jag snarast gå igenom ärendet och se vad som kan ha blivit fel.

  Jag nås på peter.hellman@alektum.com eller via vår växel på 031 – 34 80 100. Jag är åter på kontoret på måndag och ser gärna att du/ni kontaktar mig då.

  Vänligen,
  Peter Hellman
  Biträdande inkassochef och klagomålsansvarig
  Alektum Inkasso AB

 4. Peter Hellman ljuger. I det här fallet saknade (saknar) helt underlag för att skicka ut sina fordringar. De köpte BC i Skåne, 6.000 fordringar som de sände ut enligt devisen går det så går det. Jag har begärt att få underlaget för den fordran som skickades till mig men nekas detta av Peter Hellman. Min fordran var på närmare 300.000 och från 89, något underlag fanns inte.

 5. Har varit i kontakt med DI i frågan, som fått ta emot MÄNGDER av klagomål mot Alektum i det här fallet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: